Wie Ben ik

Mijn naam  is Janike Julia Spoelstra, ook wel gewoon: JJ.

We vragen ons allemaal wel eens af; wat is nu het geheime recept om gelukkig te worden? Is dat geld, status of veel vrienden?
Voor mij was dat altijd de vraag. Ik was nooit tevreden met de dingen die ik deed. Hoe ouder ik werd, hoe zelfbewuster en hoe onzekerder ik werd.

Na jaren in het ‘social work’ werkveld te hebben gewerkt met jongeren en ouderen met psychische en psychiatrische stoornissen, zocht ik een andere uitdaging. Ik ben opgegroeid in dit werkveld. Mijn moeder heeft een opvang voor jongeren met ASS en verwante stoornissen. Hier heb ik geleerd dat dieren emotionele spiegellaars zijn en ik heb geleerd hoe ik dit in mijn werkveld kan inzetten.Na een gestrande vechtsportcarrière, door een zenuwblessure in mijn elleboog, kon ik alleen nog maar kickboksles geven en ik vond dit geweldig. Ik gaf les aan iedereen die dit wilde en een momentje van ontspanning zocht. Ik was meer gefocust op het gevoel en op het behalen van innerlijke doelen, dan dat ik kickboks-kampioenen aan het trainen was. Ik had mijn ‘Social Work’- diploma binnen, maar ik was nog steeds niet tevreden. Ik was altijd opzoek naar mijn ‘happy’-momentje. Waarom lukte mij dit niet?
Ik deed een HBO opleiding, had veel vrienden, leuk werk en volgde verschillende cursussen…….…toen raakte ik in een depressie. Iedereen die mij kent weet dat het niet altijd gemakkelijk is geweest, maar dat ik altijd probeer er het beste van te maken.
Omdat ik te onzeker was, zakte ik steeds verder in de put. Voor en tijdens mijn depressie was ik altijd op zoek naar mijn ‘happy’. Op een bepaald punt nam mijn vriend mij mee naar mijn letterlijke en figuurlijke ‘HAPPY’.Happy is een pitbull terrier van nu 2 jaar oud en zij is diegene die mij (en mijn vriend) door mijn depressie heeft gesleept.
Happy liet mij zien dat het goed is om je ‘down’ te voelen, maar ook om in het hier en nu te leven.
Ze rende door de dikke regen druppels en dat maakte haar niks uit. Ze is blij met hele kleine dingen in het leven. Dit heeft mij veel inzicht gegeven. Hierdoor ben ik mij gaan richten op de gedragstherapie van honden en hun baasjes.
Ik heb verschillende workshops, theatershows, lezingen en cursussen bijgewoond en heb de meerdaagse opleiding van Anniek Winters gevolgd. Ook heb ik mijn certificaat ‘Pet Psychology’ van het CDP behaald. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij het grootste hondengedragscentrum van Nederland: Anniek Winters.
Zij heeft mij laten inzien dat als je ergens voor gaat, je alles kan bereiken.

Ik geloof er in dat iedereen zijn eigen ‘happy’ zoekt,
Met mijn bedrijf ‘Be Happy’ wil ik verschillende doelgroepen bereiken; met of zonder problematiek, met of zonder hond. Ik wil mensen ondersteunen wanneer zij in een disbalans zitten, om weer in harmonie te geraken en succes te ervaren.

Ik heb geen geheim recept of een oplossing voor al je problemen, maar wel de goodwill om jouw doelen een zetje in de goede richting te geven.

Be Happy!

Wees gelukkig en geniet!